Diş ağrısında neler yapılmalı?

Şiddetli diş ağrısı yaşadığımızda neler yapabiliriz?

Şiddetli diş ağrısı, özellikle geceleri başlar. Hormonal değişikliklerle damar içi basıncının artması ve damarsal genişlemeler, geceleri ağrıyı daha şiddetli hissetmemize sebep olur. Gece yapılabilecek çözümler, medikal bir ilaç alarak en yakın diş hekimine gitmektir.

Diş hekimine ulaşamıyorsanız, ağrıyan yere asla kolonya ve benzeri alkol gibi şeyler sürmemelisiniz. Çünkü bunlar diş etinde tahrişe sebep olup, ikinci bir ağrı odağı oluşturabilir.

Bunun yerine medikal bir ilaç alarak ağrıyı bir süreliğine dindirip sabah hemen bir diş hekimine gitmelisiniz.

Diş hekimi kanal tedavisi yaparak, sinirlerde yapılan bir müdahaleden sonra ağrınızı rahatlatacak ve dişinizin kurtulmasını sağlayacaktır.

Diş apsesi başka organlara zarar verir mi?dış ağrısı

Evet verebilir. Eğer “nasıl olsa ağrı kesici aldım, diş ağrım geçti, doktora gitmeme gerek yok” diyerek kanal tedavisini ertelerseniz, içte damarlarda, dişin sinirlerinde oluşan iltihap kök ucundan çevre kemik dokularına doğru yayılmaya başlar.

Kemik dokusuna yayılan iltihap, kemikte ciddi bir basınç oluşturarak şiddetli ağrıya sebep olur. Yine tedavi edilmez ve bu durumda da diş hekimine gidilmezse, oluşan apse, eğer risk altında bir hasta isek diğer organlarımıza zarar verebilir.

Risk grubundaki hastalar kimler?

  • Kalp rahatsızlıkları olanlar
  • Sistemik başka rahatsızlığı olanlar
  • Organ ve organ nakil hastaları
  • Böbrek nakli ve karaciğer nakli olanlar
  • Kanser hastaları , radyoterapi ve kemoterapi görenler
  • Bağışıklık sistemi (immün sistem) yetersiz olanlar
  • Kalbinde doğuştan delik olan ve kalp kapağı protezi taşıyanlar
  • Vücudunun herhangi bir yerinde protez olanlar

Ağızda oluşan bir enfeksiyon, gidip protezin üstüne tutunabilir ve ikinci bir enfeksiyona sebep olabilir. Özellikle kalp hastaları ağızda oluşan enfeksiyona çok dikkat etmellidir. Çünkü bakteriyemi denilen, kandaki mikroorganizmaların başka bir yere rahatlıkla taşınması ve kalbin üzerine yerleşmesiyle birlikte kalpte çok ciddi bir enfeksiyon gelişebilir. Bu durum bazen ölüme de sebebiyet verebilmektedir.

Sistemik rahatsızlıkları olanlar da ağzındaki enfeksiyona çok dikkat etmeli, düzenli olarak üç ayda bir diş hekimine gitmeleri gerekir.

info@sudent.com.tr
Telefon: 0212 651 42 42
Hakkımızda
SUDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, oral diagnoz, panoramik röntgen, kuron köprü, total ve parsiyel protezler, deflex protezleri, pedodonti, ortodonti, periodontoloji, endodonti ,implant, cerrahi, RVG, bleaching, lazer uygulamaları, ozon jeneratörü tedavileri sunmaktadır.
Sosyal Medya
Copyright © 2018. Sudent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi. Tüm Hakları Saklıdır.
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Open chat
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?