İmplant

İMPLANT, doku dostu bir materyal olan saf titanyumdan yapılmış vidanın çekilmiş dişlerin yerine estetik ve fonksiyonu tekrar sağlamak amacıyla uygulanan sağlam, rahat ve güvenilir bir yöntemdir.
Niçin diş implantları?

Diş implantları kemik kaybını önlerler. Bu ne demektir? Normalda bir dişiniz çekildiğinde çekilen bölgedeki kemik dokularında erime olur. Bu istemediğimiz bir fizyolojik erimedir. Şayet diş çekildikten hemen sonra o bölgeye implant uygulanırsa bu kemik kaybı oluşmaz. Böylece o bölgede kemik kaybı olmadığı için dişeti çekilmesi de görülmez ve estetik olarak çok daha mükemmel sonuçlar oluşur.

Çekim bölgesindeki kemiğin miktarını koruyan implanttan başka herhangi seçenek yoktur.
İmplantın en büyük avantajlarından biri ise bitişik dişlerde hiçbir işlem yapılmamasıdır. Normalde size sabit bir köprü yapılırken boşluğa komşu iki dişiniz de kesilmek zorundadır. İmplantlar sadece çekim boşluklarına yapılır ve yan iki dişe hiç dokunulmaz.
İmplantlar size en doğal görüntüde dişler kazandırır. Çiğneme sırasında kendi doğal dişiniz izlenimini verir.
Ve tabi ki gülümserken kaybettiğiniz kendinize güven duygusunu
İmplantların yerleştirilmesi için uygulanan tedavi aşamaları nelerdir?
İmplant tedavileri iki aşamadan oluşur. Cerrahi aşaması ve üst yapı aşaması. İmplantlar cerrahi ile yerleştirildikten sonra ortalama 2 ila 4 ay beklenir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir.
Bu süre geçtikten sonra ikinci aşama olan porselen kaplamanın yapımı ise ortalama bir haftada tamamlanır.
İmplantı yerleştirirken ağrım olacak mı?
Diş implantları lokal anestezi altında çene kemiğine yerleştirilirler. Bu nedenle operasyon sırasında ağrı duymazsınız. Operasyondan 3-4 saat sonra anestezinin etkisi geçtiğinde ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrı düzeyi kişiden kişiye değişebildiği gibi öyle dayanılmayacak ağrılar şeklinde değildir. Tabi bu ağrıları azaltmak için doktorunuz size ağrı kesici yazacaktır.
ÖRNEKLERLE İMPLANT UYGULAMALARI
Arka Azılar Bölgesinde Hiç Diş Olmadığı Durumlar
Arka azılar bölgesinde birden fazla diş yok.
İlk aşamada implantlar yerleştirilir.
İmplantların yapay dişlere bağlan-tısını sağlayan ara parça (abutment) yerleştirilir.
Üste yapay porselen dişlerin yerleştirilmiş hali…
Alt Çenede Hiç Diş Olmadığı Durumlar
Genelde bu tip durumlarda hastalar damak protezlerini kullanamamaktan şikayet ederler.
Bu tip vakalarda implantlar protezlerin oynamasını engellemek için kullanılırlar.
Alt çeneye en az 2 adet implant yerleştirilmeldir.
Bu vakadaki gibi ball ataşman ya da bar şeklinde bir tutucu ataşman implantlarin üzerine yerleştirilir. Bu tutucu unsurlar pozitif çıkıntılardır.
İmplantların üzerine overdenture protez denilen ve iç yüzeyinde ball ataşmanların yerleştiği girintili bölgeler bulunan hareketli protez yerleştirilir. Ya da alt ceneye iki implant yerleştirilip bir barla birleştirilebilir. Yine bu yapıların yerleşeceği şekilde hazırlanmış hareketli protez üste oturtulur.
info@sudent.com.tr
Telefon: 0212 651 42 42
Hakkımızda
SUDENT Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, oral diagnoz, panoramik röntgen, kuron köprü, total ve parsiyel protezler, deflex protezleri, pedodonti, ortodonti, periodontoloji, endodonti ,implant, cerrahi, RVG, bleaching, lazer uygulamaları, ozon jeneratörü tedavileri sunmaktadır.
Sosyal Medya
Copyright © 2018. Sudent Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi. Tüm Hakları Saklıdır.
Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.
Open chat
Merhaba 👋
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?